enter_eshop

myData

Η SRG Μηχανογράφηση, δίπλα σας σε όλες τις τεχνολογικές αλλαγές, σας μεταφέρει στην ψηφιακή εποχή, συνδέοντας τα εμπορικά λογισμικά Atlantis & Capital, με την πλατφόρμα myData της Α.Α.Δ.Ε.

Γενικές πληροφορίες για το myDATA
(
Digital Accounting and Tax Application)

Οι τελευταίες εξελίξεις με την απαίτηση της ΑΑΔΕ για την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών βιβλίων και τιμολογίων έχουν φέρει μεγάλες φορολογικές και νομοθετικές αλλαγές.

Σημαντικές Πληροφορίες :

  • Από την 1η Οκτωβρίου 2020 έχει ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία με σκοπό την εξοικείωση των επιχειρήσεων με την διαδικασία.
  • Από 1/1/2021 ξεκινάει η πραγματική ενημέρωση της ΑΑΔΕ (myData) .
  • Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με τη χρήση λογισμικών ERP , είναι υποχρεωμένες να διαβιβάζουν τα εκδοθέντα παραστατικά Σε πραγματικό χρόνο.
  • Η εφαρμογή της διαδικασίας είναι υποχρεωτική από όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει άμεσα να εφαρμόσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Σχετική σελίδα ΑΑΔΕ (κάντε κλικ εδώ)

 

Διαδικασία παραμετροποίησης

Πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία, με πολλές υποχρεώσεις και ιδιαιτερότητες αναλόγως της δραστηριότητας της κάθε επιχείρησης.

Η υλοποίηση της θα είναι συνεχής και επαναλαμβανόμενη, ειδικά για το 1ο έτος διότι μέχρι την ολοκλήρωση της θα ενσωματώνονται τμηματικά νέες απαιτήσεις όπως αυτές θα καθορίζονται από την ΑΑΔΕ.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν αυξημένες νέες υποχρεώσεις από πλευράς των επιχειρήσεων , καθώς και μεγάλο φόρτο υλοποίησης στις εταιρίες πληροφορικής, αφού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καλούμαστε όλοι μαζί να υλοποιήσουμε το μεγάλο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού κράτους.

Για το σκοπό αυτό η SRG Μηχανογράφηση έχει σχεδιάσει μια νέα διαδικασία υλοποίησης και εφαρμογής myData, με τη δημιουργία ειδικών συμβάσεων υλοποίησης, δίνοντας έτσι στους πελάτες της τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις νέες διατάξεις με εύκολο και φιλικό τρόπο.

Αρχικά θα υλοποιηθεί η διαδικασία παραμετρο- ποίησης του εσόδου (διαδικασία που θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από την επιχείρηση σας), ενώ η διαδικασία παραμετροποίησης του εξόδου (εάν απαιτηθεί, λόγω του ότι οι περισσότερες εταιρίες έχουν εξωτερικούς λογιστές που τους παρακολουθούν), θα γίνει σε 2ο χρόνο  

 

 

 

Μπορείτε να επιλέξετε ένα πακέτο myData ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησή σας. Η ευθύνη όμως για την σωστή εφαρμογή των υποχρεώσεων της κάθε επιχείρησης βαρύνει την ίδια την επιχείρηση μαζί με τον φοροτεχνικό της. Η SRG Μηχανογράφηση, μέσω του εκπαιδευμένου προσωπικού της, θα σας βοηθήσει στην υλοποίησή της σύνδεσης και θα σας παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υλοποίηση του δύσκολου αυτού έργου.

Έπειτα από την επιλογή σας, μέσω της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να προγραμματίσουμε τις εργασίες υλοποίησης. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία αποδοχής της προσφοράς (που θα αποδεικνύεται με την εξόφληση του πακέτου υλοποίησης) και την διαθεσιμότητα του προσωπικού μας.

 

Επιλέξτε τώρα το πακέτο που σας ταιριάζει:

Περιγραφή

Περιλαμβάνει

Λήξη

πακέτο Σύμβασης 5 ωρών

myData Νο1

(Αγορές , Πωλήσεις)

200€ + ΦΠΑ , 248,00€ με ΦΠΑ

  • Ανάλυση αναγκών της επιχείρησης
  • Δημιουργία σχεδίου υλοποίησης
  • Επιβεβαίωση σχεδίου δράσης από τον φοροτεχνικό της επιχείρησης
  • Εφαρμογή διαδικασιών στην επιχείρηση

31/12/2021

πακέτο Σύμβασης 10 ωρών

myData Νο2

(Αγορές , Πωλήσεις , Δαπάνες)

380€ + ΦΠΑ, 471,20€ με ΦΠΑ

πακέτο Σύμβασης 15 ωρών

(Αγορές , Πωλήσεις , Δαπάνες , Λογιστική)

myData Νο3

540€ + ΦΠΑ, 669,60€ με ΦΠΑ

Υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στο επόμενο πακέτο, με επιβάρυνση της διαφοράς της αξίας ανάμεσα στα πακέτα υποστήριξης.

Επισημαίνεται ότι η αγορά ενός πακέτου δεν σημαίνει ότι θα καλύψει το συνολικό χρόνο που θα απαιτηθεί, αφού η διαδικασία είναι δυναμική και κατά τη διάρκεια του 2021 θα ενσωματώνονται και νέες υποχρεώσεις υλοποίησης, μετά από σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ που θα καθορίζει το τι ακριβώς πρέπει να γίνεται.

Με το τέλος της διαδικασίας παραμετροποίησης, θα ακολουθήσει σεμινάριο (Webinar) για εκπαίδευση πάνω στον χειρισμό και τις καθημερινές διαδικασίες διαχείρισης των myData. Ο χρόνος του σεμιναρίου θα καλυφθεί από το παραπάνω πακέτο που έχετε προαγοράσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία της παραμετροποίησης myData, απαιτείται να έχετε ενεργή ετήσια σύμβαση βασικής υποστήριξης, ώστε να έχετε εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του λογισμικού και να έχετε προχωρήσει σε έκδοση των κωδικών myData, από την σελίδα της ΑΑΔΕ. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε πιο κάτω στους χρήσιμους συνδέσμους.

 

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Οδηγίες για την έκδοση κωδικών myData

Πατήστε εδώ

Εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης Atlantis

Πατήστε εδώ

Εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης Capital

Πατήστε εδώ

Εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης Pylon

Πατήστε εδώ

Χρήσιμες Ερωτήσεις / Απαντήσεις υποχρεώσεων MyData

Πατήστε εδώ

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος


Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την διαδικασία. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310-541560, ή στο info@srg.gr.

 

Παρουσίαση Σεμιναρίου MyData


espa2 espa